© 2017 Ulla Somerma

 • Grey Facebook Icon
 • Grey Instagram Icon
Please reload

Viimeisimmät kuulumiset

Syksyn sävyt hiipivät lautaselle kuin varkain

Tuuli tuivertaa tavallista kovempaa ja kadun kahisevat tippuneista lehdistä, tienpientareet ovat täynnä sieniä, omenapuut notkuvat ja pihlajanmarjat kypsyvät. Aamuisin on pimeää ja pimeä laskeutuu aikaisin, viltti kutsuu käpertymään kovemmin kuin aikoihin. Viileänä syyspäivänä maistuu tavallista tukevampi ruoka ja jälkiruoankin jaksaa syödä. Syksy on monelle myös kiireistä aikaa, eikä arkena voi kauaa odotella ruoan kypsymistä. Tällä kertalla pöytään katetaan syyspäivän kanapataa ja omenapiirakkaa, jotka saavat syksyisen säväyksen Thieves+ -ravintolisäöljystä.

 

Thieves+ -ravintolisäöljy on öljysekoite, jossa on neilikkaa, sitruunaa, eucalyptystä, kanelia, rosmariinia. Tuoksun sanotaankin usein olevan jouluinen tai glögimäinen, samoin sen maku on lämmittävän mausteinen. Thieves+ on osiensa summa, jokainen aines antaa omat hyötynsä ja täydentää toisia.

 

Kaneli (Cinnamomum zylanicum) on tukee ruoansulatuselimistöä ja vastustukykyä. Neilikka (Eugenia caryophyllus) on tunnettu muinaisista ajoista lähtien, ja sitä on käytetty  vastustuskyvyn tukemiseen ja unen laadun kohentamiseen. Eucalyptuksella on useampi eteerisissä käytetty lajike joilla on toisistaan hieman poikkeavat ominaisuudet, Thieves –sekoitteessa käytetään Eucalyptus radiataa. Se auttaa hengitysteitä toimimaan normaalisti. Sitruuna (Citrus limon) on yleisöljy iholle, painonhallintaan ja ruoansulatukselle. Se virkistää ja tukee muistia. Rosmariini (Rosmarinus officinalis) on yksi vuosituhansia tunnetuista öljyistä, jonka yleisimpiä käyttökohteita on vastustuskyvyn ohella sisäelinten tukeminen ja henkinen virkistyminen.

 

Syyspäivän kanapata

 • 600g broilerisuikaleita

 • 1 dl sipulisilppua

 • 1-2 paprikaa suikaleena

 • 3 dl risottoriisiä

 • 1 tl valkosipulimurskaa

 • suolaa

 • pippuria

 • tuoretta inkivääriä raasteena

 • tuoretta kurkumaa raasteena

 • voita paistamiseen

 • 6 tippaa Thieves+ -ravintolisäöljyä

 

Keitä riisi paketin ohjeen mukaan, jätä hieman raa’aksi. Kypsennä broilerisuikaleet, lisää sekaan sipuli ja paprika ja anna pehmetä. Lisää riisi ja mausteet, anna hautua hiljaisella lämmöllä. Lisää Thieves+ -ravintolisäöljy ja sekoita tasaiseksi.

 

 

 

Mausteinen omenapiirakka

 • 1 piirakkapohja

 • 3 omenaa ohuiksi lohkoiksi leikattuna

 • 3 dl kaurahiutaleita

 • 25g voita

 • 3 rkl hunajaa

 • 3 tippaa Thieves+ -ravintolisäöljyä

 

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Taputele piirakkapohja vuokaan ja asettele omenalohkot tasaisesti päälle. Sulata kattilassa voi, lisää sekaan kaurahiutaleet, hunaja ja Thieves+ -ravintolisäöljy. Levitä kuorrute tasaisesti päälle ja paista piirakkaa 40-50 minuuttia.

 

 

 

Please reload

Please reload

Arkisto