© 2017 Ulla Somerma

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
Please reload

Viimeisimmät kuulumiset

Alkavaan syksyyn lämpöä timjamilla

 

Tällä viikolla jatkamme yrttien parissa, laventelin kukkaisuus vaihtui ilmojen viilentyessä lämmittävään timjamiin. Timjami (thymus vulgaris) on monen keittiön perusyrtti tuoreena ja kuivattuna. Ravintolisäluokitettuna eteerisenä öljynä sen käyttö on vaivatonta, sillä koostumuksensa ansiosta se levittyy tasaisesti ruokiin. Timajmin tuoksu on hyvin vahva ja läpitunkeva, myös ruoanlaitossa maku on voimakas. Timjamia voi käyttää melkein mihin tahansa ruoanlaittoon ja se tuo vaihtelua arkisiin ruokiin.

 

 

Monikäyttöisyytensä timajmi osoittaa arkisessakin ruoanlaitossa, miltäpä kuulostaisi jauhelihapihvit, paistetut vihannekset ja raastesalaatti? Melkoisen hyvää, helppoa ja nopeaa.

 

Lämpöä syksyysi & maistuvia hetkiä!

 

Jauhelihapihvit

400g naudan jauhelihaa

suolaa, pippuria

2 tippaa timjami+ -ravintolisäöljyä

 

Sekoita kaikki keskenään kulhossa, muotoile 4 pihviä ja paista pannulla.

 

Paistetut vihannekset

1 varsiselleri

1 sipuli

2 paprikaa

1 prk tomaattimurskaa

Suolaa, pippuria

2 tippaa timjami+ -ravintolisäöljyä

 

Pilko vihannekset samankokoisiksi paloiksi, sipuli saa olla pienempää. Sekoita kaikki ainekset uuniastiassa ja paista 175 asteessa noin 20 minuuttia.

Raastesalaatti

Pieni kerä kaalia

2 palsternakkaa

1,5 dl majoneesia

1 tippa timjami+ -ravintolisäöljyä

 

Sekoita timjami majoneesiin ja nosta jääkaappiin maustumaan. Pilko palsternakka ja kaali pieneksi ja sekoita majonseesin kanssa.

 

 

 

Please reload

Please reload

Arkisto