© 2017 Ulla Somerma

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
Please reload

Viimeisimmät kuulumiset

Elokuun korjuu

Elokuussa torit ja kaupat notkuvat mitä ihanampia kasviksia ja marjoja. Tällä kertaa mukaani lähti varhaiskaalia, kesäkurpitsaa ja parsakaalia. Mustikat hain lähimetsästä, muutamassa tunnissa tuli iso sangollinen ja niinhän siinä kävi, etteivät alimmat pysyneet ihan muodossaan. Mutta makuun se ei vaikuta, joten niistä on hyvä tehdä piirakka!

Tällä kertaa ruokalistalla on siis kasviskaalilaatikkoa, pekoni-raparperipiirakkaa, parskaalileipää ja mustikkapiirakkaa, Young Livingin + -ravintolisäöljyillä maustettuna.



Kasvis-kaalilaatikko

 

1 varhaiskaali kuutioituna

1dl sipulia

1.5dl kvinoaa

2dl hasselpähkinää rouhittuna

1dl siirappia

3 tippaa timjami+ -ravintolisäöljyä

2tl suolaa

1tl mustapippuria

voita

 

Liota tai huuhtele kvinoa ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita kaikki ainekset tilavassa uunivuossa. Varhaiskaalia ei tarvitse kypsentää ennen uuniin laittoa, sillä se kypsyy nopeasti. Paista laatikkoa 200 asteessa 40-50 minuuttia.

 

Raparperi-pekoni –piirakka

 

1 piirakkataikina

1dl sipulia

1 pkt pekonia

1 iso raparperin varsi

1 pieni kesäkurpitsa

1dl kermaa

1 kananmuna

100g juustoraastetta

2 tippaa timjami+ -öljyä

 

Pilko pekoni suikaleiksi ja ruskista sipulin kanssa, lisää sekaan kuutioitu kesäkurpitsa ja pilkottu raparperi ja anna pehmentyä hieman ennen piirakkapohjalle levitystä. Sekoita keskenään kerma, kananmuna, juustoraaste ja timjami+ -ravintolisäöljy ja levitä piirakan päälle. Paista 15 asteessa 45minuuttia.


Parsakaalileipä

 

1 parsakaali 

4 kananmunaa

2.5dl mantelijauhoa

1tl suolaa

1 tippa timjami+ -ravintolisäöljyä

 

Murusta parsakaali monitoimikoneessa, lisää sekaan muut ainekset ja sekoita tasaiseksi. Levitä seos uunipelillä ja paista 200 asteessa 15 minuutta.

 

Mustikkapiiraka

1 murotaikinapohja

250 g mustikoita

2 dl kermaviiliä

1 kananmuna

3 tippaa steviauutetta

1 tippa appelsiini+ -ravintolisäöjyä

2 tippaa mandariini+ -ravintolisäöljyä

 

Esipaista muropohjaa 175 asteessa 10 minuttia, levitä mustikat esipaistetun pohjan päälle. Sekoita keskenään kermaviili, kananmuna, stevia, appelsiini+ sekä mandariini+ -ravintolisäöljyt.

 

Kysy tarvittaessa kommenteissa vinkkejä reseptien muokkaamiseen!  

 

Herkullisia hetkiä!

Please reload

Please reload

Arkisto