© 2017 Ulla Somerma

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
Please reload

Viimeisimmät kuulumiset

Pisara elinvoimma kyökistä

Onpas mielenkiintoinen tunne kirjoittaa blogiin, jännittää ja samalla olen todella innoissani. Olen aina pitänyt kirjoittamisesta, mutta se on jäänyt vähemmälle viimevuosina. Minua on pitkään kiinnostanut ympäristö ja sen hyvinvointi, ruoka ja ruoanlaitto on myös ollut sydäntäni lähellä pienestä pitäen. Olen tutustunut moniin erilaisiin valinnaisiin ja ”pakotettuihin” eli esimerkiksi allergioista tai sairauksista johtuviin ruokavalioihin harrastusmielessä. Puhtaus, alkuperän varmuus, tuotannon eettisyys ja helppo saatavuus kaikille ovat minulle tärkeitä ja nämä olen löytänyt myös Young Livingin tuotteista. Olen itsenäinen jälleenmyyjä Rakkaudesta öljyihin –tiimissä ja pidän myös Facebookissa omaa Puhtaasti & Luonnollisesti  - Kaikkiin koteihin –sivua. Kirjoituksissani tulen mainitsemaan Young Livingin tuotteita, sillä ne ovat osa arkea, enkä osaisi enää olla illman niitä.

 

Olen 30-vuotias työssäkäyvä vaimo ja 3-vuotiaan don Sfinx –rotuisen kissan mamma. Koulutukseltani olen restonomi ja pääaineeni oli vastuullinen liiketoiminta. Olen ollut erilaisissa ravintola-alan töissä yli 10 vuotta ja seurannut erilaisten ruokatrendien vaihtumista ja toinen toistaan haastavampien ruokarajoitusten yleistymistä. Nykyisessä työssäni kohtaan päivittäin erilaisia ruokarajoitteita. Pääaineeni valintaan vaikutti kiinnostukseni ruoan alkuperään ja elintarvikkeiden tuotannon vaikutukset yhteiskuntaan ja ympäristöön. Myös ruoan vaikutukset omaan hyvinvointiin on merkittävä tekijä valintoja tehdessä. Väillä joutuu kuitenkin tekemään myönnytyksiä, mutta en näe pieniä poikkeamia haitallisina kunhan kokonaisuus on kunnossa.

 

 

Kissamme tuli taloon aikuisena kodinvaihtajana ja sen myötä opettelin uuden lähestymistavan öljyjen käyttöön. Kissojen elimistö poikkeaa omastamme paljon ja on öljyjä, joiden käyttöä kissan lähellä on rajoitettava tai vältettävä. Tästä syystä kissoihin ei öljyjä suositella käytettävän suoraan, vaan diffusoimalla huoneilmaan. Varmistathan, että tällöin kissan pääsee vapaasti siirtymään huoneesta toiseen. Muutenkin lemmikkien kanssa tulisi muistaa öljyjen laimennusohjeet ja suhteuttaa seos eläimen kokoon. Olen perehtynyt eteeristen öljyjen käyttöön eläinten kanssa, koska lemmikki on rakas perheenjäsen, jonka terveys on ykkösasia.

 

Eteeristen öljyjen ja niitä sisältävien tuotteiden myötä olen alkanut itse voimaan paremmin, sairastelen vähemmän, iho voi hyvin, nukun yöt sikeästi ja päivisin olen virkeä. Myös iltapäiväväsymys on enää muisto vain. Helpotan ähkyä, närästystä ja pientä päänsärkyä nykyisin öljyillä, ne auttavat nopeasti eivätkä jätä jäämiä kuormittamaan elimistöä. Yksi isoimmista yllätyksistä niin kutsutuissa perinteisisä tuotteissa oli muovin lisääminen hammastahnaan, tämän kuultuani vaihdoin samantien muovittomaan. 

 

Eteerisisten öljyjen myötä olen myös opetellut tekemään itse erilaisia kodin puhdistusaineita ja kosmetiikkaa. Deodorantti, jalkakylpysuola ja saippua ovat nopea tehdä ja oman käden jälkeä on kiva katsoa ja käyttää. Olen myös ottanut Young Livingin ravintolisäluokituksen saaneet +-sarjan öljyt osaksi päivittäistä ruoanlaittoa ja kirjoittelenkin tänne kokkauksesta ja ruoanlaitosta eteerisillä öljyillä. Reseptit ovat monipuolisia, satokausia myötäileviä. Pääosin raaka-aineet saa mistä tahansa lähikaupasta, mutta välillä käytän aineksia, jotka sopivat erilaisiin ruokavalioihin. Ohjeiden raaka-aineet ovat niitä, joita itse olen kulloinkin käyttänyt. Halutessasi tietoa ainesten korvaamisista, autan mielelläni.

 

Kerro meille itsestäsi, miten haet hyvää oloa ja miten voisimme auttaa juuri sinua

 

Seesteisiä hetkiä ja puhdasta hyvinvointia!

 

-Jaana

Facebooksivuni löydät nimellä Puhtaasti & Luonnollisesti - Kaikkiin koteihin 

 

 

Please reload

Please reload

Arkisto