© 2017 Ulla Somerma

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
Please reload

Viimeisimmät kuulumiset

Kesäloman alku ja mökkikakku

6.7.2017

Vihdoin alkoi meidänkin perheessä se odotettu kesäloma! Intoa puhkuen pakkasimme tavarat autoon ja teimme kuten niin moni muukin suomalainen loman alkaessa

- irtauduimme arjesta mökkimaisemiin. 

 

 

Vesi on monelle rauhoittava elementti, näin myös minulle. Jotenkin tuntuu, että järvenselkää katsellessa mieli väistämättä rauhoittuu ja hengitys syventyy. Ulappa onkin minulle yksi tehokkaimmista stressinhallintakeinoista, keho pehmenee ja ajatukset asettuvat rauhallisempaan ryhmiin. Hetken istuskelu laiturinnokassa jalat vedessä ja ihan uusi ihminen on kuoriutunut.

 

Ihana aurinko otti  meidät lämmöllä vastaan ja helli koko illan, verhoten itsensä loppuajaksi sadepilvien taakse. Vaikka kesäinen keli loppuikin heti ensimmäisen päivän iltana, puuhastelimme lasten kanssa lähes tavalliseen tapaan. Meitä on siunattu sen verran menevillä lapsilla, että sisätilat alkavat hyvin nopeasti tuntumaan ahtailta. Joka päivä ulkoillaan, olipa sää mikä hyvänsä. Superisi saa tässä kohtaa suurta kiitosta panoksestaan, äidin kamppaillessa flunssapöpön kanssa. Voi sitä öljyjen ja valkosipulin tuoksua pienessä mökissä!

 

Lasten puuhat pitivät sisällään kalastusta, uintia ja saunomista. Lisäksi pihalla tutkittiin linnun pesää, ihmeteltiin simpukoita ja savustettiin ongella saatu lahna. Esikoinen opetteli käyttämään puukkoa ja kahden vanhemman lapsen kanssa tutustuttiin suosikkilautapelini Carcassonnen saloihin. Taidanpa kohta saada uusia pelikavereita!

 

Kesän mökkikakku loihdittiin omalla suosikkireseptillä ja höystettiin eteerisillä ravintolisäöljyillä. Koska emme päässeet lasten kanssa yksimielisyyteen kakkupohjan mausta, päätimme tällä kertaa käyttää sekä appelsiinia että mandariinia. Kakun yksinkertaisuus piilee siinä, että voit käyttää omaa luottoreseptiäsi tai vaikkapa valmiskakkupohjaa kaupasta. Öljytipat lisätään taikinaan, valmiskakkupohjassa täytteisiin. Koska meillä on pitkä historia ruoka-aine allergioiden kanssa, teen tottumuksesta edelleen usein gluteenitonta ja maidotonta. Tähän reseptiin livahti vähän maitotuotteita, koska niiden saatavuus mökkikaupassa on usein varmempaa. Huomioithan, että tällä reseptillä kakkupohjasta tulee tiivis.

 

 

Levitä  jäähtyneen pohjan päälle kinuski. Koska meillä ovat maitotuotteet alkaneet sopimaan (lue meidän allergiasta ekasta postauksesta), mökkioloissa luottotuote on kondensoidusta maidosta tehty kinuski. Halutessasi voit tehdä kinuskin myös itse esimerkiksi kookos- tai kaurakermasta. Kinuskin päälle viipaloidaan banaania ja kakku kuorrutetaan sopivalla kermavaahdolla (maitopohjainen, kookoskerma, kaurakerma tai soijakerma). Koristeeksi ripottelin siivilällä kaakaota.
 

 

Herkullisia hetkiä!

 

Please reload

Please reload

Arkisto