© 2017 Ulla Somerma

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
Please reload

Viimeisimmät kuulumiset

Tullaan tutuiksi

15.6.2017

 

Ihan mieletön tunne kirjoittaa ensimmäistä juttua omaan blogiin! Samaan aikaan jännittävää ja innostavaa. Tämä tulee olemaan hyvinvointiin keskittyvä blogi. Kirjoitan luonnosta, luonnonmukaisuudesta ja luonnollisuudesta. Teksteihin nousee otteita arjestamme ja toisinaan pohdintoja vähän isommistakin jutuista. Olen Young Living itsenäinen jälleenmyyjä ja Rakkaudesta öljyihin –tiimin vetäjä. Koska eteeriset öljyt ovat suuri osa elämäämme, tulevat ne vilahtamaan osana blogin tekstejä. Blogin kirjoittamiseen kanssani osallistuu myös Rakkaudesta öljyihin –tiimin Jaana. Häneen pääsette tutustumaan pian.

 

Olen 35-vuotias kolmen lapsen äiti, toistaiseksi kotona lasten kanssa. Olen aina ollut kiinnostunut luonnollisuudesta ja ekologisuudesta, ystävät ovat kutsuneet hipiksi jo pidemmän aikaa. Kasvimaan viljely, villiyrtit, vihermehut ja kodin kemikaalikuorman pienentäminen ovat pitkään olleet lähellä sydäntäni.  Vogelin ja Rautavaaran kirjojen inspiroimana aloitimme hortoilun reilu vuosi sitten.  Lähimetsässä liikkuessamme lapset keräävät innoissaan kasveja ja kysyvät ”saako tätä syödä?”.

 

 

Perheessämme on allergisia lapsia. Toinen toistaan haastavampia oireidensa kanssa. Kuopuksemme niin sanotusti räjäytti potin ja toi mukanaan, kauniisti sanottuna, melkoisen määrän haasteita. Oireilu oli voimakasta sekä iholla että suolistolla ja rajoitukset laajenivat ruoka-aineiden lisäksi pesuaineisiin, lisäravinteiden ja lääkkeiden makeutus- ja täyteaineisiin, jopa apteekin rasvoihin. Maissille herkistymisen myötä viimeistään opin lukemaan pakkausselosteita ja reseptejä sain muokkailla ronskilla kädellä tiukkaan ruokavalioon sopivaksi. Tiestikö muuten, että valtaosa ksylitolista tehdään nykyään maissista, koska se on koivusokeria paljon edullisempaa?

 

Olimme vauvavuoden todella tiukilla ja jaksaminen kävi useamman kerran äärirajoilla. Selviydyimme päivästä toiseen ja vuodenajat vaihtuivat meidän niitä juuri huomaamatta. Lopulta saimme lasten oireilut hallintaan ja suolistoa hoidettua niin paljon, että ruokavalio saattoi laajentua. Hetken aikaa oli helppoa ja mukavaa, nautimme elämästä ja hymyilimme enemmän. Kunnes oma keho ja mieli eivät enää jaksaneet. Ihan kuin jotain olisi mennyt rikki. En vaan päässyt ylös sängystä, en jaksanut suoriutua päivän toimista, enkä iloinnut lasten saavutuksista. Stressi ja huoli lapsien terveydestä, väsymys ja kaikki negatiiviset tunteet lopulta vaativat veronsa.

 

Vähitellen vyyhteä on saatu avattua ja olen viimein osannut myös ottaa apua vastaan. Tämän kevään olen ollut urheilukiellossa kehon liian korkeiden stressitasojen vuoksi. Stressikuormaa purkaessani olen tutustunut mieleen osana kokonaisvaltaista hyvinvointia. Jooga ja meditointi, syvähengittäminen ja positiivinen ajattelu – voimallisia tapoja vaikuttaa omaan hyvinvointiin. Useamman vuoden kuorman purkaminen on kuitenkin hidasta ja tällaiselle malttamattomalle sielulle hyvinkin haastavaa puuhaa. Mutta pienin askelin olen saavuttanut  onnistumisia ja ahaa-elämyksiä.

 

 

Olen kiitollinen siitä sattumasta, joka eteeriset öljyt toi elämäämme.  Sanotaan, että asiat tulevat kohdallesi, kun olet niille valmis. Olen muutaman vuoden aikana kasvanut hirmuisia harppauksia ja muuttunut tasapainoisemmaksi aikuiseksi ja vanhemmaksi. Matka jatkuu ja mielenkiinnolla odotan, mitä polun varrelta  vielä löytyy.

 

Olisipa mukavaa kuulla sinusta, jätä kommentteihin viestisi.

 

Valoa päivääsi!

Please reload

Please reload

Arkisto