Siemenestä sinettiin

Siemenestä sinettiin

Siemen

Kasvien ominaisuuksia tutkitaan jatkuvasti: kuinka paljon kasvi tuottaa eteeristä öljyä, kuinka kestää sääolosuhteiden vaihtelut tai vaikka kuinka nopeasti kasvi kasvaa öljyä tuottavaksi. Kasvatukseen valitaan sellaiset siemenet, joista kasvaa ominaisuuksiltaan parhaita mahdollisia kasveja tuottamaan eteeristä öljyä.

Kasvatus


Tarkoin valitut siemenet kasvatetaan menetelmillä, jotka varmistavat vastuullisen ja kestävän viljelyn ja korjuun. Kasvit kasvatetaan luonnollisesti ilman maanparannus- tai kasvinsuojeluaineita. Maata parannetaan tislauksesta jälkeen jäävällä kasvimassalla ja tuholaistorjuntaan käytetään eteerisiä öljyjä. Sadonkorjuun lähestyessä kasvien öljypitoisuuksia tutkitaan jopa useaan kertaan päivässä, jotta sadonkorjuu osattaisiin ajoittaa kaikkein parhaimpaan ajankohtaan, jolloin kasvin sisältämän eteerisenöljyn koostumus on paras mahdollinen. Eteerinen öljy alkaa vähentyä kasvista heti sadonkorjuun jälkeen.

Tislaus


Kasvien eteeristen öljyjen kallisarvoiset ainesosat säilyvät parhaiten tuottamalla öljyt höyrytislaamalla tai kylmäpuristamalla. Tislaamot on sijoitettu pääosin farmien yhteyteen, jolloin kasvi saadaan tislattavaksi mahdollisimman nopeasti sadonkorjuun jälkeen ja näin varmistetaan ettei arvokasta eteeristä öljyä pääse haihtumaan. Jokaiselle kasville on laskettu tarkkaan juuri oikea lämpötila, tislausaika ja paine, jotta saatava öljy olisi ominaisuuksiltaan laadukkainta mahdollista eteeristä öljyä. Prosessissa ei tarvita muuta kuin vesi ja paine, jolloin lopputuloksena saadaan puhdasta eteeristä öljyä.

Testaus


Jokainen öljyerä tarkastetaan omissa laboratorioissa, minkä lisäksi käytetään myös ulkopuolisia laboratorioita varmistamaan tuotteiden korkea laatu. Kompromisseja ei tehdä. Satokaudet vaihtelevat ja joskus kasveista saatava öljy ei yllä asetettuun laatuvaatimukseen. Tällainen öljy ei koskaan lähde asiakkaalle.
Yhtenä testinä pidän myös avoimuutta. Tuotanto on läpinäkyvää ja maatilat ovat vieraille avoimia. Jäsenet voivat myös osallistua sadonkorjuutapahtumiin ja pääsevät tutustumaan tislausprosessiin.

Sinetti


Vain laadukkain öljy päätyy pullotettavaksi. Jokaisessa pullossa on sarjanumero, jonka avulla alkuperä voidaan jäljittää takaisin pellolle.

Young Living pitää nämä ketjun kaikki osat omassa hallinnassaan, varmistaen että asetettu korkea laatu täytetään jokaisessa vaiheessa. Toiminnan laajentuessa on omien farmien rinnalle otettu sopimusmaatiloja, joilla on yhtä tiukat vaatimukset toiminnan ja laatustandardien täyttämisen suhteen.